Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Cultuurcongres Overijssel 2019 Inspiratie tanken

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Na het plenaire welkom kun je van 11.45 tot 12.30 uur inspiratie tanken bij verschillende sprekers die je bijpraten over actuele thema’s. Voor welke sessie kies jij?

Publieksparticipatie & co-creatie (door jongeren) - Merel van der Vaart

Hoe betrek je (jong) publiek bij jouw instelling? Door ze een actieve rol te geven! Merel van der Vaart (Muse Mensen & Musea) is zelfstandig adviseur/vernieuwer in de culturele sector en een specialist op het gebied van publieksparticipatie en co-creatie. Ze combineert gedegen theoretische kennis met ruim tien jaar ervaring. Merel gaf als keynote speaker een geslaagde lezing tijdens het Erfgoedcongres in Kampen; een goede reden om haar ook uit te nodigen tijdens het Cultuurcongres!

Fair Practice Code in de praktijk

De Fair Practice Code is de gedragscode voor ondernemen en werken in kunst, cultuur en creatieve industrie op basis van vijf kernwaarden: solidariteit, diversiteit, vertrouwen, duurzaamheid en transparantie. Marianne Versteegh is als algemeen secretaris van Kunsten'92 nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Fair Practice Code en medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van de Arbeidsmarktagenda voor de Culturele en Creatieve Sector. Jesper Rijpma voelt haar (en het publiek) aan de tand: waarom en hoe kwam de code tot stand en waar staan we nu? Hoe werkt het in de praktijk?

De financiering van cultuur - Alexander Ramselaar

Hoe zorg je in de culturele en creatieve sector voor een gezonde financieringsmix? Hoe creëer je nieuwe financieringsfaciliteiten en ontwikkel je de juiste financiële instrumenten voor morgen? Voor die vragen ben je aan het juiste adres bij Alexander Ramselaar. Naast zijn werkzaamheden voor Cultuur+Ondernemen is hij verbonden aan een aantal culturele organisaties en betrokken bij initiatieven ter bevordering van het culturele klimaat in Nederland. Tijdens het Cultuurcongres deelt hij een aantal belangrijke punten die bij financiering van cultuur komen kijken. Ook brengt hij de Culturele Financieringswijzer en de Cultuurlening onder de aandacht. Er is genoeg ruimte voor vragen/gesprek.

Meet-up landelijk cultuurstelsel 2021-2024

Nataly van Driel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) neemt je mee in de volgende fase richting het nieuwe, landelijke cultuurstelsel 2021-2024. Wat komt er op ons af in de aanloop naar 1 januari 2021? Wat zijn de rollen van OCW, Raad voor Cultuur, fondsen, stedelijke regio’s, instellingen en sector? Het komt allemaal aan bod tijdens deze informele en interactieve bijpraatsessie. Ook zal er aandacht worden besteed aan de reflectie van de stedelijke regio’s op de aanvragen voor de BIS 2021-2204.Downloads

Laatst bewerkt op: 15-11-2019