Start initiatief

Kom concrete, uitvoerbare ideeën halen op symposium Overijssel moet klimaat-proof worden

Lovers

Aanhoudende droogte, langdurige hittegolven, plotselinge stortbuien. Deze zomer heeft ons met de neus op de feiten gedrukt: het klimaat verandert.

Dorpen en steden in Overijssel zullen iets moeten doen om beter bestand te worden tegen zulke extreme weersomstandigheden. Bij een hittegolf willen we graag voldoende verkoeling en genoeg water, bij extreme regenval moet het water goed weg kunnen. En natuurlijk willen we ook graag groen in ons dorp of onze stad: daar kunnen we ontspannen en groen is goed voor de rijkdom aan planten en dieren die we hier gelukkig (nog) hebben. Een hele puzzel, maar de provincie Overijssel wil haar gemeenten daarbij helpen. Op het Symposium Groene en klimaatadaptieve steden en dorpen (vrijdag 28 september in Deventer) worden allerlei praktisch uitvoerbare ideeën gedeeld door experts op het gebied van groen, water, milieu en stedenbouw. Van heel kleine maatregelen die direct effect hebben tot meer ingrijpende.

Samen werken we aan een veerkrachtig Overijssel

Steden en dorpen raken steeds verder volgebouwd. Maar inwoners hebben ook meer behoefte aan groen en voor de biodiversiteit is al die verstening ook een slecht idee. Bovendien is het tussen beton en asfalt veel heter dan in een groene omgeving, dat hebben we deze zomer aan den lijve kunnen ondervinden. En bij extreme regenval kan het water ook veel beter weg in een minder versteende bebouwde kom. Gelukkig kunnen al die belangen heel goed hand in hand gaan. Op het symposium worden daarvoor heel concrete ideeën aangedragen. Bestuurders en ambtenaren, groene en blauwe experts, stedenbouwkundigen en raadsleden, iedereen kan op 28 september kennis halen én delen.

Leren & Inspireren

Op het symposium geven experts uitleg hoe zij het veerkrachtig maken van steden en dorpen aanpakken. Inspirerende verhalen over heel concrete projecten, van heel kleine (tegel eruit, groen erin) tot zeer ingrijpende. Bij speeddates en stands kan volop kennis en inspiratie worden opgedaan.

Op de website van de provincie vindt u alle relevante informatie over het symposium. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. En volg ons op social media: #klimaatbestendigOverijsselDownloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 20-09-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 20-05-2019 13:2

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief