Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis editie maart Het groenste schoolplein van Overijssel

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

Heb jij je ook weleens afgevraagd waarom schoolpleinen vooral uit saaie grijze tegels bestaan? Best raar, vind je niet? Want spelen in de natuur is veel leuker. Dus stenen eruit en gras erin. Groen doet je goed, dat weet iedereen. Daarom organiseert provincie Overijssel de wedstrijd 'Groenste Schoolplein van 2018'.

Maar liefst 25 Overijsselse basisscholen doen mee aan deze wedstrijd. Op dit moment wordt er op deze scholen hard gewerkt aan ontwerpen voor een groen schoolplein. Een plein met bosjes, beestjes en water. Waar je in bomen kan klimmen, verstoppertje speelt tussen de struiken en insecten kan zoeken.

Kinderen zijn de baas

Onder begeleiding van IVN natuureducatie Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel en Landschap Overijssel bedenken leerlingen, onderwijzers en ouders de mooiste plannen voor hun schoolplein. Van boomstammen om op te balanceren tot blotevoetenpaden. Alles mag! De ontwerpen worden op woensdagmiddag 25 april gepresenteerd, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Omni Mobilea in Heino. En wie kan nou het best bepalen of een schoolplein echt leuk is om te spelen? Juist, kinderen! De winnaar wordt dan ook gekozen door een Overijsselse kinderjury.

Aan de slag

De 25 scholen die meedoen aan de wedstrijd strijden niet alleen om de eer en de titel. Er zijn serieuze geldprijzen te winnen, waarmee de scholen hun plannen daadwerkelijk kunnen realiseren. De hoofdprijs bedraagt maar liefst € 35.000,-. Voor de nummer twee ligt er een cheque klaar ter waarde van € 20.000,- en de nummer drie neemt € 10.000,- mee naar huis. De winnende school mag bovendien de titel 'Het groenste schoolplein van Overijssel 2018' dragen. Het belooft dus een spannende strijd te worden, maar de twee grootste winnaars zijn al bekend; dat zijn de kinderen en de natuur.

Inspiratie

Wil je ook jouw schoolplein groener maken? Doe dan alvast inspiratie op. Bekijk de 25 ontwerpen die binnenkort online komen te staan op www.groensteschoolpleinoverijssel.nl.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Fysieke voorzieningen Evenementen
Laatst bewerkt op: 16-04-2018