Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

LIVESTREAM
Regiofinale FIRST® LEGO® League in Zwolle

{{ activeItem }}

Regiofinale FIRST® LEGO® League in Zwolle

Lovers

Het Deltion College in Zwolle is dit jaar ook weer het toneel van de regiofinale van de FIRST® LEGO® League. In regiofinales wordt een eerste selectie van de beste robots gemaakt. Maar liefst 47 teams (bestaande uit jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot 15 jaar) gaan met elkaar de strijd aan op donderdag 23 november en vrijdag 24 november 2017.

Bij de FIRST® LEGO® League wedstrijd moeten de deelnemende teams een volledig autonome robot ontwerpen, programmeren en bouwen. Met deze robot moet tijdens de regiofinaledagen wedstrijden worden gespeeld op een opdrachtenparcours, waarbij punten te verdienen zijn. De prijzen zijn bekers gemaakt van....hoe kan het ook anders....LEGO®! De winnende teams gaan door naar de Beneluxfinale in Leeuwarden.

Programma

Vrijdag 24 november 2017
9.45 uur: opening regiofinale
10.05 uur: wedstrijdteams maken zich gereed
10.15 uur: start wedstrijden
14.15 uur: juryoverleg en entertainment
14.45 uur: prijsuitreiking door directie Deltion en Wethouder Jan Brink
15.00 uur: einde evenement

Regiofinale First Lego League Donderdag 23 november 2017

Onderwijsproject

Voor Deltion vormt de FLEGO® al een aantal jaar een groot onderwijsproject. De livestream wordt verzorgd door AV-studenten, studenten van Medewerker Mode/Maat, Sport & Bewegen en Mediavormgeving doen de opening. De studenten mode hebben kleding ontworpen en gemaakt passend bij het centrale thema hydro-dynamics. Studenten sport verzorgen een warming-up en de studenten mediavormgeving hebben een korte openingsfilm in elkaar gezet. Rondom de wedstrijd worden doe-activiteiten aangeboden voor deelnemers en supporters. Studenten van de mbo-opleidingen Elektrotechniek, Optiek, Metaal, Monteur Vliegtuigonderhoud, Schilder en Facilitair Leidinggevende dragen hier aan bij.

Meer informatie

Jongeren met interesse in techniek en passie voor water, die hebben we nodig bij het Jeugdwaterschap! Bekijk hier wat het Jeugdwaterschap doet!Downloads

Video Energie Evenementen Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 24-11-2017