Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Alliantie sociale kwaliteit; Noaberschap in de praktijk SenseKracht. Hoog sensitiviteit: van last tot kracht

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

Ongeveer 20% van de mensen is gevoeliger dan gemiddeld voor zintuiglijke prikkels, maar ook voor indrukken uit de omgeving. Hoog sensitiviteit; het wordt vaak ervaren als last, maar is een kracht... Als je weet hoe je ermee om kunt gaan!

Stichting SenseKracht heeft als doel jong en oud weer bewust te maken van zichzelf. Sensekracht helpt mensen omgaan met de huidige snelle samenleving. Het bestuur van de stichting bestaat uit de zussen Marianne Engelbertink, Karen Engelbertink en Lucy Zwiep. Marianne: “Wij hebben van onze gevoeligheid onze kracht gemaakt en willen anderen hier ook bij helpen.”

Van last tot kracht

Dit doet SenseKracht door ontmoetingen te organiseren. Iedereen is welkom. “De één komt voor zichzelf, de ander voor z’n partner, kind
of leerling.” Er wordt gesproken over waar (gevoelige) mensen in het dagelijks leven tegenaan lopen en hoe zij hiermee om kunnen gaan. Daarnaast organiseert SenseKracht workshops en cursussen. “Door gevoelige mensen te verbinden en ze bewust maken van hun kwaliteiten, gaan ze weer te stralen. Ze durven de kwaliteiten voor het dorp in te zetten. Zo komt de samenleving weer tot bloei.”

Toekomstplannen

SenseKracht groeit snel. “We merken dat er heel veel belangstelling is vanuit de samenleving.
We zijn nu aan het professionaliseren. Zo komt
er een website en zijn we een forum aan het opzetten. We hebben hierbij veel aan de hulp van ASK Overijssel. Dit netwerk levert ons niet alleen nieuwe contacten op, maar ook handvatten om onze plannen uit te voeren.“

Meer weten over hoog sensitiviteit en (binnenkort) meepraten op het forum? Kijk op www.sensekracht.nl.Downloads

Zorg, burenhulp en veiligheid
Laatst bewerkt op: 28-11-2017