Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Met moestuin en bloementuin. Bijenstal in Het Enters Reggedal

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

Wat zou het mooi zijn een bijenstal te hebben in het vernieuwde Reggedal. Want hoe belangrijk is de bij! Bijen zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van bijna 90% van de bloeiende plantensoorten in het wild en voor meer dan 75% voor onze belangrijkste gewassen. Zonder bijen kunnen we koffie, chocola en vele fruit-, groente- en notensoorten uit ons dieet schrappen.

Een mooie bijenstal met ruimte om honing te slingeren zou toch prachtig zijn. We kunnen hierin ook de scholen betrekken en kinderen informeren over deze prachtige hobby. Hopelijk worden ze erg enthousiast en zijn zij onze opvolgers! Nog belangrijker, hopelijk gaan ze beseffen hoe zuinig ze op onze natuur moeten zijn.

Er zou een moestuin aan kunnen worden gelegd bij de bijenstal met (natuurlijk) een bloementuin. Met als voorbeeld de moestuin bij Kasteel Twickel (waar ook een prachtige bijenstal staat). Er zou wekelijks bijvoorbeeld een middag door vrijwilligers een verkoop van honing, groenten, fruit en bloemen kunnen worden gehouden. Daarbij horen natuurlijk picknick banken, schapenhekken en pergola’s die gemaakt kunnen worden van het hout.
Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Sociale ontmoeting en sport Fysieke voorzieningen