Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

MKB Tour Borne - 6 oktober Dutch-Shape en Morselt Watertechniek

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Techniek zit Twente in het DNA, dat blijkt telkens weer tijdens de MKB tour langs alle gemeenten in Overijssel. In Borne werden twee van die typisch techniek bedrijven bezocht, die allebei weer voor verrassingen zorgden.

Want wie weet dat de mallen voor Boeing vleugels worden gemaakt bij Dutch-Shape, of dat Nederlandse militairen op compounds in Mali douchen met water dat gezuiverd is door installaties van de firma Morselt?

Dutch-Shape en Morselt Watertechniek

CynthiaFotografie_DSC2802.jpg

Tijdens de tour worden gemeenten en stakeholders geïnformeerd over het beleid dat de provincie Overijssel heeft ontwikkeld in het economisch domein, en wordt gekeken naar wat nodig is om samen met gemeenten het bedrijfsleven zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen. Overijssel is de meest ondernemersvriendelijke provincie van Nederland, en wil dat graag blijven.

Gedeputeerde Eddy van Hijum werd vergezeld van wethouder Michel Kotteman en dorpsmanager Ellen Bijsterbosch rondgeleid bij Dutch-Shape, waar mallen ontworpen en geproduceerd worden voor de vliegtuigindustrie. Ze maken er complexe composiet delen voor de productie van vleugels, staartstukken en motorbehuizing van onder meer Boeing, Fokker en Airbus.
De fonkelnieuwe productiehal op het Bornse Westermaat werd vorig jaar geopend door minister Kamp.

Dutch-Shape en Morselt Watertechniek

CynthiaFotografie_DSC2781.jpg

Bij Morselt werden de bezoekers ingewijd in de geheimen van de waterzuivering. Morselt was vorig jaar van de partij tijdens een werkbezoek aan China, dat de provincie organiseerde voor het Overijsselse bedrijfsleven. Inmiddels is het bedrijf bezig met een proef-waterzuiveringsinstallatie voor Chinese regio’s waar olie wordt gewonnen.

Dutch-Shape en Morselt Watertechniek

CynthiaFotografie_DSC2824.jpgDownloads

Milieu en duurzaamheid Energie Mobiliteit en verkeersveiligheid Innovatie en technologie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 09-10-2017