Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Een landmark vuur Eanter en sien Regge Uitkijktoren

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Om de Regge weer te laten meanderen, zal er eerst ruimte gemaakt moeten worden en zullen er eerst bomen gekapt en geplant moeten worden. Dit kaphout kan hergebruikt worden. Van het beschikbare hout willen we een uitkijktoren laten maken om zó een fantastisch natuurproject iconisch te bekronen en eveneens een waardevolle aanvulling te creëren op het al bestaande recreatie- en educatieaanbod binnen Enter.

De toren zal symbool moeten staan voor de Regge en haar verbondenheid met het dorp Enter. Zij waren jaren geleden onafscheidelijk, het natuurproject ‘Hout Moet Houd Moed’ en de aantrekkingskracht van een uitkijktoren kunnen dorp en rivier weer verenigen door het als geheel betekenis te geven in de recreatie- / leisure-sector voor zowel de toerist maar ook de Enterse natuurliefhebber!

Door informatieve signing / beelden en leerzame activiteiten òp en nabij de uitkijktoren kan de bezoeker beter begrijpen en beleven en ontdekken wat de Regge voor ons Enter en haar omgeving heeft betekend.

Zo biedt het uitkijkplatform van de toren een indrukwekkend uitzicht over de typisch Twentse akkers, houtwallen, groene grazige weiden en bebossingen, waar de Regge opnieuw tussendoor slingert. Een uniek en informatief uitzicht wat menigeen als herinnering bij zich zal blijven dragen.

De inzet is de toren te plaatsen op een mooie en strategische plek, en de toren op subtiele wijze te integreren in het landschap. Daar waar iedereen die voorbij wandelt of fietst een extra mogelijkheid wordt geboden ook te genieten van een weids uitzicht over de rivier De Regge en zijn prachtige Reggedal.

De uitkijktoren vormt dus een attractie waarmee de natuur en haar historie toegankelijk gemaakt wordt. De uitkijktoren kan fungeren als een echte blikvanger, een iconisch, beeldbepalend bouwwerk, om een blijvende indruk achter te laten bij haar bezoekers. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen op een speciale manier genieten van de natuur in de achtertuin van Enter, precies zoals de Stichting ‘Natuurgebied Enters Reggedal’ het bedoeld heeft.
Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Fysieke voorzieningen

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Met het hergebruik van het hout een waardevolle aanvulling creëren op het al bestaande recreatieaanbod binnen Enter

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Kinderen, jongeren en volwassenen op een speciale manier laten genieten van de natuur in de achtertuin van Enter

Commentaar lijst

Harry 01-04-2018 12:5

Plaats na gereedkomen en met ervaring gebruiksgemak en tekeningen ook deze torens op andere plekken langs de Regge. Hellendoorn en Ommen.