Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Over Hout moet, Houd moed

Lovers

Begin 2018 beginnen de werkzaamheden om de Regge tussen Binnegait en de N347 opnieuw in te richten. De Regge gaat weer meanderen door het landschap en wordt daarmee over dit stuk een kilometer langer.

Zo ontstaat één natuurgebied waarin de Regge zijn loop vindt en waarin het water bij veel regenval kan worden opgevangen.

In Twente zeggen we dan vaak: het moet eerst slechter worden, voor het beter wordt!

En dat zal ook hier best even wennen zijn. Bestaande doorkijkjes verdwijnen doordat er bomen gekapt worden. Elders worden nieuwe bomen aangeplant zodat er uiteindelijk meer bomen komen.

Creatief met hout? Laat van je horen

Bij de voorbereiding van de werkzaamheden is de vraag gesteld: wat doen we met het hout dat gekapt gaat worden? Eiken, elzen, populieren enzovoort. Voor het antwoord op die vraag doen wij een beroep op de inwoners van Enter. Wat is jouw idee?

Kom met een idee!

Wij vragen kinderen, buurten, verenigingen kortom iedereen om met een idee te komen wat we met dat hout in het gebied van de Regge kunnen doen. Iets leuks, nuttigs, sportiefs of iets dat past bij het gebied. Goede ideeën meld je tussen 1 oktober en 1 november 2017 aan via deze pagina ?? nog invullen ?? Na 1 november beoordeelt een vakjury alle ideeën op of het kan en past. Daarna kunnen de inwoners stemmen via deze pagina.

Wil jij een blijvende indruk achter laten in het Enters Reggedal; dan is dit je kans! Het winnende idee wordt namelijk uitgevoerd. Bovendien mogen de winnaars in een luchtballon het Reggedal van boven ervaren.

Vragen en contact

Als je vragen of opmerkingen hebt laat het ons weten via: w.nabring@vechtstromen.nlDownloads

Natuur Milieu en duurzaamheid