Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Earth Hour Overijssel 2017 Winnaars fotowedstrijd

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

De winnaars van de fotowedstrijd zijn bekend. Tijdens Earth Hour zijn de prijzen uitgereikt aan Martha Schuppert (juryprijs) en Djedi-jill Veldman (publieksprijs). Lynn, Fief en Esmee kregen een aanmoedigingsprijs voor kinderen t/m 13 jaar).

Prijsuitreiking

Prijsuitreiking

"De wereld om ons heen wordt steeds lichter. Er komt steeds meer kunstlicht in de nachtelijke uren. Een gebouw, straat of kerk wordt extra uitgelicht. Maar al dit licht levert ook overlast op. Voor zowel mens, dier als plant. Het kost ook heel veel energie. Dat is slecht voor het klimaat. Maak een foto die laat zien waarom de nacht zo mooi en waardevol is of wat de gevolgen zijn van lichtvervuiling. Heb jij een foto gemaakt van licht dat helemaal niet nodig is? Of eentje waarbij de waarde van het donker juist naar voren komt. Of misschien juist wel een foto van een plek waar heel goed over het licht is nagedacht en een goede oplossing bedacht is om lichtvervuiling te voorkomen? Doe dan mee met de fotowedstrijd en zet er het verhaal achter jouw foto er bij. Zorg vervolgens dat er zoveel mogelijk mensen gaan stemmen op jouw foto." Dit was de opdracht van de fotowedstrijd.

Winnende foto publieksprijs van Djedi-jill

Winnende foto publieksprijs van Djedi-jill

De publieksprijs is met 75 stemmen gewonnen door Djedi-jill Veldman met de foto "Wat is het nut van Licht als het licht is". Op de voet gevolgd door Renske uit Deventer met 66 stemmen en Norah Boelen uit Zwolle met 29 stemmen.

De juryprijs is toegekend door fotograaf Ben Vulkers. Hij zag veel interessante foto's. Deels goed beantwoordend aan de opdrachtomschrijving, deels foto’s waar op een mooie manier is gespeeld met avond- en nacht licht en vooral wat dat licht kan doen bij het gebruik van lange sluitertijden. Het is goed dat de kinderen en jongeren daar vrijuit mee geëxperimenteerd hebben en hebben gezien welke onverwachte resultaten dat soms oproept. De winnende foto van Martha Schuppert uit Hellendoorn/Nijverdal met als titel Blue Citylife trok zijn speciale aandacht. Technisch dik in orde, fraai van compositie en kleur, en volledig beantwoordend aan het thema van de wedstrijd. Door zijn eenvoud is bij deze foto echt alles raak.

Winnende foto juryprijs

Winnende foto juryprijs

In de leeftijd 14 t/m 17 jaar trokken de foto's van Annabel, Romée, Ruben, Dorien en Dylan uit Hellendoorn/Nijverdal de speciale aandacht. Stuk voor stuk technisch en inhoudelijk goede foto’s. Er is vastgehouden aan het thema van de opdracht en toch is er voldoende vrijheid genomen om spannende foto’s te maken. Dat is een kwaliteit.

Ook de kwaliteit van de foto’s van de jongere kinderen was erg goed. In de leeftijd t/m 13 jaar vielen de volgende foto’s op. Drie jonge talenten willen we ook graag belonen met aanmoedigingsprijs. Dit zijn Lynn Vollenbroek uit Enschede, Fief Hummelink uit Olst-Wijhe, en Esmee uit Zwolle.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid
Laatst bewerkt op: 28-03-2017

Ingezonden foto's