Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis februari 2017 Subsidie nieuwe cultuurmakers

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Het is voor nieuwe cultuurmakers, zoals muzikanten en theatermakers, lastig om zich na een opleiding succesvol te vestigen of zich door te ontwikkelen binnen hun vak.

Met de subsidieregeling Nieuwe Makers krijgen zij de kans om, onder begeleiding van een professionele organisatie, te werken aan hun artistieke, persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Yuna Linde en Fieke van der Panne van Theater De Makkers, maakten als eerste van deze regeling gebruik. Het betekende de start van hun professionele carrière in de cultuur.

‘De meiden van de caravan’ zo staan ze ook wel bekend. Yuna en Fieke bivakkeerden tijdens hun ontwikkelingstraject twee weken in een gele caravan op de Grote Markt in Zwolle, om met zoveel mogelijk mensen in gesprek te gaan. Al die gesprekken resulteerden in een bijzondere theatervoorstelling.

Ontdekken
Yuna: “We hebben dankzij de subsidie een jaar de tijd gehad om ons te ontwikkelen. We waren allebei net afgestudeerd en nog zoekende. Wat willen we vertellen, wat voor soort voorstellingen willen we maken, hoe zetten we die in de markt? We kregen de ruimte om dat te ontdekken. Toen we de subsidie aanvroegen hadden we natuurlijk wel ideeën, maar die plannen veranderden steeds, het was een creatief proces.”Downloads

Energie Kunst en Cultuur Evenementen
Laatst bewerkt op: 23-02-2017