Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

24 april 2017 Doe mee! De Hannover Messe: de grootste innovatie- en technologie beurs van Europa

Media {{draggableItems.length}}

Zit jij in 4/5 havo of in 5/6 vwo? Heb jij interesse in wetenschap en technologie?

Lijkt het jou leuk om samen met andere leerlingen uit Overijssel naar de Hannover Messe te gaan? Schrijf je dan nu in voor de Hannover Messe Challenge! De challenge sluit prachtig aan bij de ambities van provincie Overijssel: meer jongeren in aanraking laten komen met techniek.

  • Ga in teams aan de slag met een echte bedrijfsopdracht
  • Laat je inspireren op de Hannover Messe
  • Neem een kijkje bij de Universiteit Twente, Saxion of Windesheim
  • Win de Hannover Messe Challenge Award

Doe mee! De Hannover Messe: de grootste innovatie- en technologie beurs van Europa

Het programma

De Hannover Messe Challenge is een innovatieve wedstrijd waarbij je in teams tegen elkaar strijdt. De Challenge begint met een bedrijfsbezoek waar jullie de bedrijfsopdracht te horen krijgen. Op 24 april 2017 gaan alle teams vervolgens naar Hannover om een bezoek te brengen aan de Hannover Messe: de grootste innovatie- en technologiebeurs van Europa. Je kunt hier volop inspiratie opdoen voor de opdracht. Een aantal weken later volgt een bijeenkomst bij Saxion, Windesheim of de Universiteit Twente. Tijdens deze middag maken jullie kennis met het hoger onderwijs en maken we de winnaars bekend van de bedrijfsopdrachten. Meedoen? Schrijf je dan nu in!

3-7 april 2017: Bedrijfsopdracht en bedrijfsbezoeken

Elk team dat zich inschrijft wordt door ons gekoppeld aan een bedrijf in de omgeving. Dit bedrijf geeft een opdracht waaraan jullie kunnen werken vóór en na de beurs. Om te horen wat de opdracht is, worden jullie in de eerste helft van april uitgenodigd bij de opdrachtgever. Zij leggen de opdracht uit zodat jullie van start kunnen gaan. Daarna hebben jullie nog een paar weken de tijd om aan de opdracht te werken voordat we daadwerkelijk naar de Hannover Messe gaan. Voor hulp met de opdracht kun je terecht bij jullie coach, een docent van jullie school.

24 april 2017: Bezoek aan de Hannover Messe

Op maandag 24 april 2017 gaan we naar de Hannover Messe, waar jullie inspiratie kunnen opdoen voor de opdracht. Op de beurs staan bijna 6000 bedrijven die laten zien wat voor innovaties ze hebben bedacht. Van zelfrijdende auto’s tot een robot die kan tafeltennissen, niets is hier te gek! We gaan die dag met bussen naar Hannover. De bus vertrekt om circa 07:00 uur 's ochtends vanaf je school. De aankomst in Hannover is rond 11.30 uur. Jullie hebben dan vervolgens ongeveer vijf uur de tijd om op de beurs rond te wandelen en je te verwonderen over alle technologie die de wereld te bieden heeft. De bussen vertrekken tussen 16.00 – 17.00 uur weer naar Nederland.

Na deze inspirerende en hopelijk gezellig dag krijgen jullie nog wat tijd om de bedrijfsopdracht af te maken. Het resultaat moet in een korte film worden aangeleverd. De deadline hiervoor is maandag 22 mei 2017 voor 17.00 uur. Het bedrijf kiest vervolgens een winnaar uit de teams. Uiteraard laten we jullie nog weten hoe en waar de films moeten worden aangeleverd.

Mei 2017: Bezoek aan de Universiteit Twente, Saxion of Windesheim

Tenslotte wordt een middag georganiseerd op Saxion, Windesheim of de Universiteit Twente. Hier maak je kennis met het hoger onderwijs en maken we de winnaars bekend van de bedrijfsopdrachten. Ook wordt die middag door jullie een team gekozen dat met de Hannover Messe Challenge Award naar huis gaat! Als jij je inschrijft voor de Hannover Messe Challenge, verwachten we je aanwezigheid bij alle drie de onderdelen van het programma: het bedrijfsbezoek, de Hannover Messe en de middag op Saxion, Windesheim of de Universiteit Twente.Downloads

Milieu en duurzaamheid Energie Evenementen Innovatie en technologie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 15-02-2017