Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Geef je op voor de VAB-athon! Win de sleutel van een boerderij voor 2 jaar!

Lovers

Buitenkansen is een experiment van de provincie Overijssel. Wij zijn op zoek naar initiatiefnemer(s) die een vernieuwende invulling willen geven aan de leegstaande boerderij aan de Spijkerweg 1 in Stegeren.

Deze vraag staat niet op zichzelf, want deze boerderij staat symbool voor de vele leegstaande boerderijen in het buitengebied. Tussen nu en 2030 verdwijnen 3000 van de huidige 9000 agrarische bedrijven in Overijssel. Dat komt overeen met 4 miljoen vierkante meter agrarische bedrijfsruimte. De leegstand komt niet ten goede aan de kwaliteit van het buitengebied en sluit niet aan bij de wens voor een vitaal een leefbaar buitengebied in Overijssel. Het is een ontwikkeling die niet lijkt te keren en die vraagt om een nieuwe, onalledaagse invulling. Daarom starten we het experiment ‘Buitenkansen’. Spijkerweg 1 in Stegeren staat op een prachtige plek en is zo’n buitenkans. Hiervoor zoeken we een initiatiefnemer met een vernieuwend idee voor deze leegstaande plek. Een idee dat anders is dan gebruikelijk en dus van de gebaande paden afwijkt. Hiervoor geven wij je ruimte: namelijk twee jaar de sleutel van de boerderij om jouw idee te realiseren, en flexibiliteit in regelgeving!

Vernieuwende bestemmingen zijn vaak (net) niet passend binnen de huidige wet- en regelgeving. Daardoor kan het plan niet worden uitgevoerd en blijft de leegstand bestaan of neemt toe. Voor deze vernieuwende bestemmingen bieden we nu wél de ruimte.

VAB-athon

Wil jij kans maken op het gebruik van een leegstaande boerderij? Doe dan op 9 en 10 maart mee aan de VAB-athon: een 24-uurs ideeënmarathon voor vernieuwende concepten voor leegstaande boerderijen, waaronder Spijkerweg 1 in Stegeren.

Ga voor meer informatie naar www.buitenkansen.nuDownloads

Milieu en duurzaamheid Energie Fysieke voorzieningen Kunst en Cultuur Innovatie en technologie Wonen
Laatst bewerkt op: 16-01-2017