Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis augustus 2016 Wedstrijd: Het lekkerste ijs

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Het lekkerste ijs komt natuurlijk uit Overijssel. Want Overijssel is een echte melkvee provincie en de koeien produceren romige melk waarvan boeren heerlijk ijs maken. De provincie daagde deze zomer haar inwoners uit om de lekkerste ijscreaties in te sturen. De winnende ijscoupe staat binnenkort te pronken op de menukaart van Droste’s Herberg in Tubbergen.

Deze zomer trok de OverIJScoman door de hele provincie. Er werden workshops gegeven waarin deelnemers de mooiste ijscoupe kon bedenken én maken. Want het boerenijs wordt natuurlijk nog lekkerder met verse vruchten, bloemen en kruiden uit de eigen (moes)tuin en uit de natuur. Deelnemers gingen aan de slag met ingrediënten, zoals aardbeien, bramen, frambozen en vlierbloesem. Zo maak je in een handomdraai met lokale producten je eigen restaurantcoupe.
De tien populairste creaties strijden om de titel lekkerste ijsje van Overijssel. Op 31 augustus gaan tijdens een spannende eindstrijd in het provinciehuis de finalisten aan de slag om de deskundige jury te overtuigen. De vakjury, bestaande uit Harald Droste (eigenaar Droste’s Herberg), Sietske Klooster (de Melksalon), Jacob van Olst (directeur Landschap Overijssel) en Max van der Salm (Streekjuweel), kiest daar het lekkerste Overijsselse ijsje.

Over ijs

Veel boeren in Overijssel maken overheerlijk ambachtelijk roomijs van verse melk. Het zijn gedreven ijsboeren die werken met producten die voortkomen uit boerenvakmanschap, Overijssels landschap en natuur. De koeien grazen lekker buiten en de boer houdt rekening met bijvoorbeeld weidevogels. Op die manier kunnen we nu en straks genieten van mooie weidelandschappen vol levendige geluiden. Bovendien zorgt een blije koe in de wei voor lekker boerenijs.

Wil je meer weten over het Overijsselse ijs, ben je benieuwd naar de recepten of wil je een keer op bezoek bij een ijsboerderij. Op www.jijenoverijssel.nl/ijs vind je meer informatie en een overzicht van alle biologische ijsboeren in de provincie.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Fysieke voorzieningen Evenementen
Laatst bewerkt op: 12-09-2016