Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

OverIJs - Het lekkerste ijs maak je zelf! Het lekkerste ijs komt uit Overijssel

Media {{draggableItems.length}}

Wie maakt de lekkerste ijscreatie van Overijssel? Met de zomermaanden van 2016 in het vooruitzicht stelde de provincie deze vraag aan haar inwoners.

‘Heel Overijssel maakt IJs’; het zou zo maar de spil van een nieuw televisieprogramma kunnen zijn. Zelf je ijsje maken is een leuke bezigheid voor de zomervakantie. Stel met je eigen favoriete ingrediënten uit Overijssel een prachtige ijscoupe samen en win met jouw recept!

In totaal werden 235 ijsjes ingestuurd. De 10 ijsjes met de meeste publieksstemmen haalden de finale.

Winnaar

En het lekkerste ijsje van Overijssel is…… 'Een gelukkig huwelijk tussen roze en blauw' van Tamara Heuver.

Winnaar OverIJs

Winnaar OverIJs
Tamara Heuver

Tamara maakte indruk op de vakjury met dit bijzonder ijsje: "Mijn inspiratie komt van de verschillende kleuren in de natuur. De smaakcombinatie tussen aardbeien en blauwe bessen maakt mijn ijsje bijzonder."

Een gelukkig huwelijk tussen roze en blauw

Een gelukkig huwelijk tussen roze en blauw
Tamara Heuver

Dit winnende ijsje met ingredienten uit Overijssel komt op de dessertkaart van Droste’s Herberg in Tubbergen.

OverIJs

Overijssel is een echte melkvee provincie: veel boeren in Overijssel maken overheerlijk ambachtelijk roomijs gemaakt van verse melk. Het resultaat van gedreven ijsboeren die werken met producten die voortkomen uit boerenvakmanschap, Overijssels landschap en natuur. Kortom; ijs met smaak en een verhaal.

Proeven en meedoen

Eet je liever ijs dan dat je het zelf maakt? Ook dan heeft Overijssel je veel te bieden. Veel boeren in Overijssel maken smaakvol ambachtelijk roomijs van verse melk. Proef ijs op één van de evenementen waar de ‘OverIJscoman’ staat of ga langs bij de boeren en beleef het van dichtbij.

Vakjury

De tien deelnemers met de meeste likes streden om de hoofdprijs op het eindevenement op 31 augustus 2016 in het provinciehuis. Daar koos de vakjury, bestaande uit Harald Droste (eigenaar Droste’s Herberg), Sietske Klooster (de Melksalon), Jacob van Olst (directeur Landschap Overijssel) en Max van der Salm (Streekjuweel), het lekkerste Overijsselse ijsje.Downloads

Informatie & activiteiten

Onze favorieten Video
Laatst bewerkt op: 15-09-2016

Inzendingen