Start initiatief

Galjaardprijs 2016 JIJ&Overijssel wint Galjaardprijs!

Jaaaa! JIJ&Overijssel wint de Galjaardprijs en is daarmee dé parel van de publieke communicatie! Iets om ontzettend trots op te zijn!

JIJ&Overijssel heeft de Galjaardprijs 2016 gewonnen. Van de 54 inzendingen voor publieke communicatie werd het platform afgelopen donderdag verkozen tot meest inspirerende, innovatieve en impactvolle vorm van publiekscommunicatie van het afgelopen jaar. Met het online platform JIJ&Overijssel slaat de provincie Overijssel een brug tussen overheid en inwoners. De jury roemde dit project om de mooie mix van inhoud, participatie en interne en externe activiteiten. “Binnen en buiten verbinden, en handelen naar en met de werkelijkheid”, aldus voorzitter van de jury Guido Rijnja.

“Wij zijn ongelooflijk blij en trots dat de jury ons doorzettingsvermogen heeft herkend en beloond”, stelt Heidie van den Brink, adviseur bij Boerdam. Provinciaal projectleider Ferenc van Damme ziet met deze erkenning ook zijn eigen visie op de rol van het openbaar bestuur landen bij zijn vakgenoten. “De jury ziet dat communicatie het proces wordt, dat is wezenlijk anders dan communiceren over het proces”.

JIJ&Overijssel jaagt actief op goede ideeën uit de samenleving en brengt deze naar het provinciehuis. Het begon in 2009 als campagnesite voor een meer zichtbare provincie, maar kreeg de kans om door te groeien naar een completer platform dat maatschappelijke betrokkenheid aanjaagt. Sindsdien zijn er honderden initiatieven gestart via het platform. Van Overijsselaars met een goed idee. Van evenementen, maatschappelijke organisaties, cultuurpartners, burgerinitiatieven, concerten, live-registraties, een biofoodbeweging; het krijgt allemaal een plek op het platform, dat in veelkleurige digitale actietegels de veelzijdigheid van deze maatschappelijke ideeënmachine etaleert.

De Overijsselse Commissaris van de koning Ank Bijleveld-Schouten is zeer verheugd met de prijs. “Fantastisch dat Overijssel met Jij&Overijssel deze prijs heeft gewonnen!” Bijleveld is trots op alle medewerkers “die hier al jaren hard werken om mensen dichter bij de democratie te krijgen.”

Sinds vorig jaar kwam daar bovendien een fundamenteel element bij: het aanjagen van democratische vernieuwing. Van den Brink: “We werken al enkele jaren aan JIJ&Overijssel en vonden onze aanpak nu ‘Galjaardprijs-waardig’. Dit omdat het ons nu echt lukt om vorm te geven aan nieuwe manieren van werken en denken. Zowel binnen de muren van het provinciehuis als in de samenleving.”

Deze vakprijs voor publieke communicatie wordt sinds dertien jaar uitgereikt door de beroepsvereniging voor communicatieprofessionals in de publieke sector, Logeion (voorheen VVO). De prijs wordt uitgereikt aan de meest inspirerende, innovatieve en impactvolle publiekscommunicatie.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Sociale ontmoeting en sport Fysieke voorzieningen Zorg, burenhulp en veiligheid Kunst en Cultuur Evenementen Mobiliteit en verkeersveiligheid Innovatie en technologie Werk en opleiding Wonen
Laatst bewerkt op: 04-08-2016

Start aangesloten beweging

Initiatief

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    De Galjaard Publieksprijs winnen!

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 19-05-2019 22:51

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief